Marija Stojnić - član žirija trinaestog Beogradskog Internacionalnog Filmskog Festivala Osoba Sa Invaliditetom

09. jun 2022.

Marija Stojnić, je rediteljka i producentkinja dokumentarnih filmova koji se prepliću sa drugim umetničkim formama. Njen debitantski dugometražni dokumentarac “Govori da bih te video” premijerno je prikazan na festivalu IDFA (First Appearance Competition ‘19) u Amsterdamu i MoMA muzeju (Doc Fortnight ‘20) u Njujorku, dobitnik je Gran Prija u nacionalnoj konkurenciji na Beldocs-u 2020, pobednik u međunarodnoj konkurenciji festivala CaracasDocs u Venecueli i St. Andrews festivala u Škotskoj itd.

Nakon studija u Beogradu (Akademija Umetnosti) i Njujorku (MA Media Studies, The New School), radila je na dokumentarnim i igranim produkcijama u Americi. Godine 2016, u Srbiji otvara sopstvenu produkcijsku kuću Bilboke, a od  2019, deo je kolektiva iza beogradske produkcijske kuće Set Sail Films. 

Članica je udruženja DokSrbija, stipendista Njujorške Fondacije za Umetnost (NYFA) 2015. i Instituta Sacatar za film i medije 2017, zatim alumna IDFA Akademije 2017, IDFA Letnje Škole 2018, i Berlinale Talents-a 2022.

A- A+

POZIV VOLONTERIMA

PRATEĆI PROGRAM