STEFAN IVANČIĆ - član žirija dvanaestog Beogradskog Internacionalnog Filmskog Festivala Osoba Sa Invaliditetom

21. jun 2021.

Stefan Ivančić je filmski reditelj, producent i selektor. Završio je osnovne i master studije Filmske režije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, gde trenutno radi kao docent.

Njegovi kratki filmovi „Sekundarna sirovina“ (2012), „Prolećna sunca“ (2013), „1973.“ (2014), „Leto bez meseca“ (2014) i „Kamen u ruci“ (2017) prikazani su na velikom broju domaćih i međunarodnih festivala među kojima su i Kan, San Sebastijan, Roterdam, FID Marsej, Visions du Reel – Nion i drugi.

Dobitnik je preko 30 nagrada za svoj umetnički rad, među kojima su i dve nagrade „Jovan Aćin“ Udruženja filmskih umetnika Srbije (UFUS).

Kao producent, Stefan je radio na dugometražnom igranom filmu „Teret“ (2018) Ognjena Glavonića, koji je premijerno prikazan na Kanskom festivalu, te ko-producent crnogorskog filma „Ti imaš noć“ (2018) Ivana Salatića, prikazanog u okviru Nedelje kritike na Filmskom festivalu u Veneciji.

Stefan radi kao selektor za filmske festivale u Lokarnu i Roterdamu, za Festival autorskog filma i za Pančevo Film Festival u Srbiji.

Član je Udruženja filmskih umetnika Srbije (UFUS) i Evropske filmske akademije (EFA).

A- A+

POZIV VOLONTERIMA

PRATEĆI PROGRAM