Olja Milosavljevic Zuvić (Tulip Inn Putnik): Bosifest predstavlja svojevrsni krik protiv ravnodušnosti i neprepoznavanja od strane društva u kome živimo

10. septembar 2018.

Olja Milosavljević Zuvić, Sales Manager hotela Tulip Inn Putnik, podelila je s nama razmišljanja o omiljenim filmovima, značaju Bosifesta, društveno odgovornom ponašanju...

Organizatorima Bosifesta, Hendi centru Koloseum, veoma znači podrška hotela Tulip Inn Putnik, sa druge strane, u kojoj meri smatrate da je značajno da renomirane kompanije kao što je vaša podrže kulturne manifestacije koje kvalitetnim programom skreću pažnju javnosti na prava i sam život osoba sa invaliditetom?

Podrška društveno odgovornih kompanija je od krucijalne važnosti  za opstanak manifestacija ove vrste. Uspeh Bosifesta u velikoj meri zavisi od direktne interakcije između kompanija i organizatora manifestacije. Važno je da kompanije prepoznaju potrebe i probleme sa kojima se svakodnevno suočavaju osobe sa invaliditetom u lokalnoj zajednici. 

Koliko smatrate da je važno za naše društvo i kulturu da ima filmski festival koji čiji je kompletan program posvećen temama života osoba sa invaliditetom?

Bosifest je jedini festival te vrste u regionu. Najveći značaj festivala je svakako podizanje svesti o problemima sa kojima se suočavaju osobe sa invaliditetom. Sa druge strane, Bosifest u prvi plan ističe njihovu kreativnost i stvaralaštvo. Festival predstavlja svojevrsni krik protiv ravnodušnosti i neprepoznavanja od strane društva u kome živimo. 

Film i uopšte umetnost možda ne mogu promeniti veliki svet, ali zasigurno mogu uticati na nečiji mikro svet i percepciju, koja dokumentarna ili igrana  ostvarenja su na vas lično ostavila ovako veliki utisak?   

Uvek sam bila naklonjena ostvarenjima evropske produkcije. Dešava se, istina ne tako često, da danima budem pod jakim utiskom nekog dobrog filma ili dokumentarca. Filmovi koji se bave intrigantnim događajima iz naše i svetske istorije, kao i oni koji se bave realnim problemima sa kojima se sreće današnje društvo, najčešće privlače moju pažnju. 

Dobar filmski festival čine kvalitetan program i relevantni gosti, slično kao što dobar hotel čini vrhunska usluga i zanimljivi sadržaji, opišite nam molim vas u nekoliko rečenica hotel Tulip Inn Putnik.

Tulip Inn Putnik je moderan hotel koji nosi duh tradicionalnog srpskog domaćinstva koje je bilo osnova uspešnog rada prve agencije na ovim prostorima, agencije Putnik. Kao takav, nudi gostima usluge koje moderan, užurban život zahteva, uz dodir srpskog gostoprimstva. 

A- A+

POZIV VOLONTERIMA