Ružica Petrović Dedijer (IN Hotel Beograd): Značaj jednog ovakvog festivala je neosporan

07. septembar 2018.

Razgovaramo sa Ružicom Petrović Dedijer, generalnom direktorkom IN Hotela Beograd, sponzorom Bosifesta, o saradnji sa našim festivalom, njenom omiljenom filmu, značaju Bosifesta...

Organizatorima Bosifesta, Hendi centru Koloseum, veoma znači podrška IN Hotela Beograd, sa druge strane, u kojoj meri smatrate da je značajno da renomirane kompanije kao što je vaša podrže kulturne manifestacije koje kvalitetnim programom skreću pažnju javnosti na prava i sam život osoba sa invaliditetom?

Društvo u celosti, a naročito oni koji se trude da opravdaju renome jedne šire angažovanosti, osim svoje osnovne delatnosti, kontinuirano održavaju svest i čine napore kako bi bili od pomoći onima kojima je to potrebno 
IN Hotel je od samog početka rada usvojio i do danas neguje ovakvu poslovnu filozofiju.

Koliko smatrate da je važno za naše društvo i kulturu da ima filmski festival čiji je kompletan program posvećen temama života osoba sa invaliditetom?

Značaj jednog ovakvog festivala je neosporan. To je mogućnost da se osobe sa invaliditetom potpuno i ravnopravno uključe i u sferu umetničkog izražavanja, a time i daju svoj doprinos na ovom polju.
Istovremeno, obraćajući pažnju i uvažavajući ova kulturna dositgnuća, razvija se i jedno veoma korisna interakcija koja pomaže da se bolje shvate potrebe kao i problemi sa kojima se susreću osobe sa invaliditetom.

Film i uopšte umetnost možda ne mogu promeniti veliki svet, ali zasigurno mogu uticati na nečiji mikro svet i percepciju, koja dokumentarna ili igrana  ostvarenja su na vas lično ostavila ovako veliki utisak?

The Intouchables, 2011. 

Dobar filmski festival čine kvalitetan program i relevantni gosti, slično kao što dobar hotel čini vrhunska usluga i zanimljivi sadržaji, opišite nam molim vas u nekoliko rečenica IN Hotel Beograd.

IN Hotel se izdvaja po načinu pristupa klijentima, pre svega po maksimalnoj personalizaciji usluge.
Savremeni kompleks od 10.000 kvadratnih metara nudi besprekornu uslugu i prijatan ambijent, kako za rad tako i za odmor i relaksaciju. In Hotel se nalazi u samom poslovnom centru Novog Beograda, sa kapacitetom od 187 smeštajnih jedinica, raspoređenih na sedam spratova, dok se sa krovne terase na osmom spratu pruža jedinstveni panoramski pogled na grad. 
U duhu održivog razvoja i zaštite planete  Zemlje, IN Hotel je od 2016. godine, nosilac sertifikata Zeleni ključ. 
Aktivnosti i zalaganja na polju društevno odgovornog rada, 2015. godine su prepoznati i od strane Privredne komore Srbije dodelom istoimenog sertifikata.

 

 

A- A+

POZIV VOLONTERIMA