Filmovi 9. Bosifesta: 'Oseti vetar' (Italija)

07. avgust 2018.

 

Prošlo je osam godina od dana kada se život Martine Caironi zauvek promenio, od tog petka, 2. novembra, kada je, u saobraćajnoj nesreći u kojoj je počinilac pobegao sa mesta nesreće, izgubila deo leve noge. Imala je 18 godina.

Danas je Martina vrhunska atletičarka. Za kratko vreme je postala šampionka i trenutno je najbrža žena sa protezom na svetu. Smeši joj se jedan poseban, jedinstven i magičan događaj: Paraolimpijske igre u Rio de Žaneiru u septembru 2016. Martina se našla pred mesecima punim treninga, napora, emocija, strahova. Ipak, neće biti sama na ovom dugom putovanju - ići će sa prijateljima, porodicom i trenerima. Paraolimpijske igre nisu njeno prvo važno takmičenje, ali za Martinu, sportistkinju koja je sada, u svakom pogledu, priznata od strane nacionalne i međunarodne štampe, Rio de Žaneiro je cilj pun očekivanja, spoznaje, odgovornosti.

Martina je na startnoj poziciji, oči su joj fokusirane napred, spremna je, još jednom, da oseti vetar.

Film "Oseti vetar" je, između ostalih, početkom avgusta ove godine proglašen najboljim filmom na festivalu Social World Film Festival, a na predstojećem 9. Bosifestu biće premijerno prikazan u Srbiji.

Pogledajte trejler za ovaj dugometražni dokumentarni film (82 min) reditelja Simonea Saponierija:

 

A- A+

POZIV VOLONTERIMA