Prijatelj festivala Garni hotel Evropa

31. Maj 2017.

Kažite nam nešto više o Garni hotel Evropi?

Garni hotel Evropa se nalazi u samom centru grada, na početku pešačke zone Knez Mihailove ulice. Hotel predstavlja jedinstven spoj različitih stilova evropske kulture, elegancije i luksuza, sa savremenim tehničkim dostignućima. U svom sastavu, hotel ima luksuzno opremljene apartmane, premium, superior i standardne sobe, SPA centar i salu za doručak.

Royali Deluxe apartmani sa ponosom nose imena najvećih evropskih prestonica, a nadamo se da svojim izgledom i unikatnim dizajnom opravdavaju epitet najlepših apartmana u Beogradu. Naš hotel je idealno mesto za poslovne goste i sve one koji žele uslugu i ambijent po najvišim svetskim standardima.

U kojoj meri Hotel učestvuje u društveno odgovornim aktivnostima?

Veoma smo posvećeni učešću u društveno odgovornim aktivnostima. Pre svega, važno nam je da unutar preduzeća investiramo u zdravlje i sigurnost zaposlenih, u bolju uravnoteženost između rada i slobodnog vremena, kao i u osiguranje povoljnog radnog okruženja. Naše poslovanje podrazumeva i doprinose lokalnoj zajednici kroz plaćanje poreza i kroz osiguranje radnih mesta.

Vi ste dali značajnu podršku Beogradskom internacionalnom filmskom festivalu osoba sa invaliditetom, koji su razlozi?

Razlog je vrlo jednostavan, taj poseban osećaj da možemo da pomognemo je glavna pokretačka snaga. Smatram da većina preduzeća može učestvovati bez mnogo napora, a time činimo mnogo za učesnike BOSIFEST-a.Pored surovog profesionalizma, čovek uvek treba da ima volju i želju da bude humanna bilo koji način, u skladu sa mogućnostima.

Kakvo je vaše mišljenje o BOSIFEST-u?

Ovaj Festival mi se posebno dopada kako zbog humanosti, tako i zbog kreativnosti koja ga krasi. Drago mi je da postoji mesto gde se daju velika podrška i podsticaj osobama sa invaliditetom, da razvijaju svoju kreativnost, mesto koje im pruža osećaj da je njihov rad jednako vrednovan i cenjen. Glavna svrha je rušenje postojećih predrasuda, podizanje svesti u društvu o tome da osobe sa invaliditetom treba da budu potpuno ravnopravne, sa istim pravima, a vi odlično obavljate taj posao. Takođe ste veliki podsticaj i za one koji do sada nisu učestvovali u ovakvom ili sličnom radu.

Kakvi su planovi vezani za budućnost kada je Garni hotel Evropa u pitanju? Koliki će biti udeo društveno odgovornih aktivnosti u budućnosti?

Planovi za budućnost našeg hotela su svakako nastavak kontinuiranog osluškivanja potreba gostiju i sprovođenje aktivnosti u cilju ispunjenja tih potreba i očekivanja. Nastavićemo kao i do sada da vodimo računa o internom i eksternom poslovanju radi održavanja visokog nivoa društveno odgovornih aktivnosti, jer je to glavni faktor našeg uspeha na tržištu.

Zakraj, kakva je Vaša poruka našim sugrađanima i sunarodnicima kada su u pitanju problemi osoba sa invaliditetom?

Jedan od velikih problema sa kojim se susreću osobe sa invaliditetom je svakako diskriminacija, koja ne bi trebala da bude zastupljena s obzirom na savremeni svet u kome danas živimo. Jednakim snagama treba da pružimo podršku radi ostvarivanja njihovih prava, sa ciljem da se osobe sa invaliditetom zaista osećaju da pripadaju ovom društvu. Svima nam nedostaje prirodnosti u ponašanju prema osobama sa invaliditetom, a zapravo treba shvatiti da su te osobe iste kao i svi ostali.

 

Đina Cicmil,  direktor hotela Evropa

A- A+

POZIV VOLONTERIMA