Predrag Gaga Antonijević - Član žirija Bosifest 2017

29. Maj 2017.

Predrag Gaga Antonijević je naš proslavljeni reditelj. Rođen je u Nišu 1959. godine. Diplomirao je na Fakultetu Dramskih Umetnosti u Beogradu - odsek za filmsku i tv režiju.

Nakon niza urađenih kratkometražnih dokumentarnih i televizijskih filmova, 1984. godine debituje na filmskom platnu sa projektom „O pokojniku sve najlepše”, čiji je i scenarista i iste godine osvaja nagradu UNICEF-a, na filmskom festivalu u Veneciji. Godine 1989, učestvuje kao pridruženi reditelj u realizaciji tv serije „Balkan ekspres” i filma „Balkan ekspres 2“. Godine 1991, potpisuje režiju filma „Mala” po scenariju Radoslava Pavlovića, sa kojim osvaja niz nagrada. Iste godine odlazi u SAD.

1998. godine u produkciji Olivera Stouna režira film “Spasitelj” koji takođe postiže uspehe i nagrade. Tokom 2000-ih u Americi režira filmske naslove : Hard Cash, Little Murder, Breaking at the Edge, gde okuplja velikane američkog filma (Val Kilmer, Ben Kingsli, Endi Mekdauel).

U Srbiji je tokom 2016. godine učestvovao kao reditelj krimi tv serije „Ubice mog oca”, koja je posle prve epizode pobrala sve simpatije publike.

A- A+

POZIV VOLONTERIMA